PRK Service Oy huoltaa ja korjaa raskasta kalustoa

Teitä palvelee

Iiro Hannonen

Asentaja


Timo Luhtala

Asentaja

Matias Voittola

AsentajaTietoa meistä


Viime joulukuussa (v 2020) Teuvalle syntyi uusi yritys, kun Joonas Kallio, Riku Paakkunainen ja Timo Rintala ostivat hallitilat, jossa ennen oli toiminut AP-Autohuolto.

- Riku ja Timo kysyisvät minua mukaan. He olivat kuulleet, että tilat tulevat myyntiin. Tilat ovat hyvät ja tuumattiin, että mitä kaikkea siinä voisi tehdä. Siitä se lähti liikkeelle, Kallio valaisee.

PRK Service tekee raskaan kaluston huoltoa ja korjauksia. Lisäksi heillä on kaluston pesupuoli. Yrityksessä on kaksi työntekijää ja tosissaan se alkoi pyöriä alkuvuodesta. Aluksi oli hieman hiljaisempaa.

- Se johtuu siitä, että kaikilla kolmella on muitakin hommia. Paljon ollaan reissuhommissa, joten ei ehditä päivystää täällä hallilla, omaa firmaa, KR-Techiä pyörittävä Kallio toteaa.

Myös Rintala on mukana KR-Techissä. Hän toimii yrityksen toimitusjohtajana ja on hoitanut kaikenlaisia juoksevia tehtäviä. Paakkunainen taas toimii koneyrittäjänä ja häärää maanrakennustöissä.

Nyt tilanne on helpompi, sillä PRK Service sai työnjohtajaksi Kyösti Ketolan.

-Kyösti on paikalla hallilla ja pyörittää tätä toimintaa, Paakkunainen sanoo.

Tilat ova tosiaan mainiot ja niihin mahtuu useampikin suuri kone.

-Aluksi muokkasimme tiloja yhdeksi isommaksi tilaksi. Hallissa oli väliseinät, eli kolme 200 neliön loosseja, jotka yhdistettiin yhdeski tilaksi. Yksi väliseinä jäi, kun pesuhalli on eroteltu erilliseksi tilakseen, Kallio kertoo.

Yritysken pääaluetta on ainakin aluksi raskaiden koneiden, traktoreista rekkoihin, huolto ja korjaus. Lisäksi soittamalla ja sopimalla saa myös pesun järjestymään.

- Aika näyttää mitä tulevaisuudessa tulee. Nyt keskitytään näihin töihin. Kehitetään kalustoa ja työkalukantaa. Paljon riippuu siitä, miten homma lähtee pyörimään. Raskas kalusto pitää aika paljon sisällään. Monenlaisia koneita, ei pelkästään rekkoja ja kuorma-autoja. Asikkaita tietysti kuunnellaan ja sen mukaan kehitetään yritystä, Kallio summaa.


TeJuKa -lehti 25.8.2021 / Henry Aho